Nucleo open ateliers

 

Nucleo open ateliers .jpg

“Voor deze 11e editie van NUCLEO’s Open Ateliers zetten ruim 150 kunstenaars hun atelier open, op 7 locaties in Gent. Informatie over de kunstenaars en de gebouwen is gebundeld in een praktische folder met een plattegrond, verkrijgbaar op alle locaties.

De ateliers zijn geopend van 10 tot 18 uur. In het infopunt in de Veeartsenijschool zijn fietsen beschikbaar zodat u de andere locaties in het centrum makkelijk kunt bereiken. Eveneens rijdt er de hele dag een shuttlebusje tussen de Veeartsenijschool en Villa de Wal in Wondelgem. Op 3 locaties is er een bar voorzien (Begijnhof – Veeartsenijschool – Lindenlei).

Bijzonder aan deze editie is dat we voor elk gebouw een ‘verkenner’ hebben gevraagd om op voorhand de ateliers te bezoeken, en daarvan verslag te doen tijdens de Open Ateliers.

We beginnen om 10 uur in het Begijnhof met de Irakese kunstenaar Haider Jabbar, die de 3 gebouwen in het Begijnhof bezocht. Illustrator en muzikante Sarah Yu Zeebroek neemt het publiek mee door de Leopoldskazerne om 11 uur. Om 14 uur vertelt theatermaakster Pascale Platel in Villa De Wal een verhaal over de Villa en haar bewoners. Kunstreporter Hilde Van Canneyt brengt verslag uit in de Predikherenlei om 15 uur en An Pierlé bezingt de Lindenlei om 16 uur. Criticus Wouter Hillaert analyseert de Paddenhoek om 17 uur en ten slotte brengt Laura van met het team van experimenteel kunstencentrum Croxhapox om 18 uur een presentatie in de Veeartsenijschool.

Aansluitend is er in de Veeartsenijschool een feestelijk slotmoment voor publiek en de kunstenaars uit de verschillende gebouwen. Er is chili sin/con carne en de bar is open.

Allen welkom!”-NUCLEO

MORE INFO

 

Museum Night Fever at the Army Museum

2D945C45-FD93-461A-B3CB-60DE77E76A30[3]

WAR PARTY
zaterdag 5 maart 2016 – 19 tot 1 u

Tijdens Museum Night Fever kun je in het Legermuseum terecht voor een groots
opgezette War Party. Meer dan dertig hedendaagse kunstenaars reflecteren er, elk op
hun manier, over geweld. Dit resulteert in een stevige clash aan interventies.

Niet genoeg tijd om alles de avond zelf uitgebreid te bekijken? Geen nood:

Alles gaat verder als tentoonstelling t.e.m. 31 maart!

Koninklijk Legermuseum – Jubelpark, 3 – 1000 Brussel

 

www.legermuseum.be

www.museumnightfever.be

https://www.facebook.com/events/226574267678427/

 

Een project van: Melissa Annie B, Maïté Baillieul, Enne Boi, Katrin Bosmans, Nele Brökelmann, Julia Clever, Régis Close, Maria Degrève, Robert De keersmaecker, Lieve D’hondt, Helena Dietrich, Karin Ferrari, Niels Ketelers, Georgia Kokot, Marjolein Labeeu, Kristof Lemmens, Julie Lesenne, Matthias Björn Nuytten, Lisa Matthys, Laurent Mignon, Christine Roggeman, Daniel Tkatch, Maria Tsagkari, Bram Vandamme, Hanne Van Dyck, Klaas Vanhee, Annick Hitchpussy, Willem Vermeersch, Remi Verstraete, Frederik Willems, Arnold Wittenberg, Luca School of Arts (Campus Narafi) and XL AIR – RITCS.